انواع روش های شیر دهی

 

بطور کلی مادر هنگام شیردادن باید در وضعیت راحتی قرار بگیرد او می تواند به پشت یا پهلو بخوابد.

روی صندلی، زمین یا تخت بنشیند از چند بالش بعنوان تکیه گاه برای خودش و شیرخوارش استفاده کند تا هنگام شیر دادن خسته نشود.

مواردی که ذکر میشود جهت اطلاع مادران عزیز از روش های مختلف شیر دادن است ولی هر مادری میتواند از بین آنها روشی که برای خود راحت تر است انتخاب کند.

 

روش سنتی یا گهواره ای:

متداولترین روش شیردهی، روش گهواره ای است. در این روش مادر می نشیند و شیرخوار را طوری در آغوش میگیرد که شیرخوار به پهلو و رو به مادر و سرش خم در آرنج مادر قرار بگیرد.

شانه و پشت باسن او در یک امتداد بوده و با ساعد و کف دست مادر هدایت می شود. در این روش مادر می تواند با دست دیگر پستانش را نگهدارد. دست شیر خوار را که در تماس با بدن مادر است باید در پهلوی مادر قرار بگیرد نه بین مادر و شیرخوار.

توصیه می شود هنگام شیر دادن، تماس پوست مادر و شیرخوار به ویژه در دوران نوزادی بیشتر باشد.

بهتر است از این روش برای شیر دادن به شیر خواران سالم و رسیده که توانایی کافی برای کنترل سرشان دارند استفاده شودولی اگر شیر خوار در گرفتن پستان مشکل و مادر دچار آزردگی و زخم نوک پستان باشد این روش مناسب نیست.

روش گهواره ای متقابل:

این روش شبیه روش قبلی است. شیرخوار به پهلو و رو به مادر قرار میگیرد و مادر قاعده سر، گردن قسمت بالای پشت شیرخوار را با کف دست خود حمایت می کند. و او را به پستان طرف مقابل میگذارد مثلا در صورت شیر دادن از پستان چپ، شانه و پشت شیرخوار با ساعد دست راست مادر هدایت می شود و مادر میتواند به راحتی با دست چپ خود پستان چپ را نگهدارد. این روش به خصوص در ماه اول تولد، برای شیرخواران نارس و بیمار که توانایی کافی برای کنترل سرشان ندارند و یا شیردهی در موارد آزردگی و زخم نوک پستان به کار می رود.

روش خوابیده:

در روش خوابیده مادر به پهلو می خوابد و شیر می دهد در این روش گردن، پشت و باسن شیرخوار باید در یک امتداد و صورت او رو به روی مادر و سینه به سینه مادر قرار میگیرد و مادر ضمن شیر دادن می تواند پشت شیرخوار را با دست بالایی خود حمایت کند بهتر است مادر چند بالش زیر سرش بگذارد و دستش را زیر سر و زیر بالش قرار دهد.

این روش برای خانم هایی که سزارین شده اند و همچنین برای شیرخوارانی که نمیتوانند سرشان را به خوبی کنترل کنند یا مادرانی که خیلی احساس خستگی می کنند توصیه میشود برای شیردهی در شب برای شیردهی به نوزادانی که وزن بالایی دارند و برای شیرخواران میتلا به شکاف لب روش خوابیده توصیه نمیشود.

روش زیر بغل:

در این روش شیرخوار به پهلو یا پشت، روس بالش بین بازو و قفسه سینه مادر(زیر بغل) قرار میگیرد به طوری که پاهای شیرخوار در زیر بغل و به طرف پشت مادر باشد و مادر به کف دست خود، قاعده سر و گردن شیرخوار را نگه داشته و با ساعد خود بدن او را هدایت می کند.

از این روش برای مادرانی که چند قلو دارند و نوزادان نارس، زایمان به روش سزارین، انسداد ماری شیر، آزردگی نوک پستان، پستان های بزرگ و یا ابتلای شیرخوار به فلج عصب صورت میتوان استفاده کرد.

 

روش شیر دادن به چند قلوها:

نه تنها مادرانی که دو قلو به دنیا می آورند می توانند کودکان خود را به طور کامل با شید مادر تغذیه کنند بلکه مادرانی که سه قلو دارند نیز قادرند شیرخوارانشان را به صورت کاملا انحصاری از شیر مادر بهره مند سازند و تمامی نیاز های تغذیه ای آنها را تامین کنند.

مادر میتواند در صورت راحت بودن، با استفاده از ترکیبی از روش هایی که قبلا ذکر شد به دو شیرخوارش به طور همزمان شیر بدهد مثلا یکی را به روش زیر بغل و دیگری را به روش گهواره ای در آغوش بگیرد.

اگر چه مادر میتواند در هر نوبت شیردهی از دو پستان برای دو شیر خوار خود استفاده کند ولی اگر هر کدام را از یک پستان به طور کامل شیر می دهد برای اینکه تولید شیر در هر پستان او به طور یکنواخت انجام شود توصیه می شود که در وعده بعدی هر شیرخوار را به پستان دیگر بگذارد.

مادر به دلیل تماس های مکرر شیرخوار با بدنش جریان شیردهی و احساس آرامش و رضایتی که از این تماس حاصل میشود وضع روحی و عاطفی بهتری خواهد داشت.

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام *
ایمیل *
دیدگاه *

7 + 9 =